U dvije policijske akcije zaplijenjeno 50 kg kokaina, uhapšeno 28 osumnjičenih

Tanjug
Foto: Europol

HAG - U dve odvojene policijske akcije koje su sprovele španska i kolumbijska policija, a koju je podržao Evropol, uhapšeno je 28 osumnjičenih, demontirana laboratorija za preradu kokaina i zaplijenjeno skoro 50 kilograma prerađenog kokaina.

„Organizaciju, koju su činili uglavnom osumnjičeni iz Kolumbije i Španije, predvodio je bivši pripadnik sada raspuštene kolumbijske paravojne grupe 'Blok Central Bolivar'„, navedeno je u saopštenju Evropola.

U dva dana u junu policija je uhapsila 26 osumnjičenih i demontirala laboratoriju za preradu kokaina, a još dvojicu osumnjičenih policija je privela u Kolumbiji.

Evropol navodi da je zaplijenjeno 47 kilograma svježe prerađenog kokaina, 20 kilograma kokainske baze, dva kilograma marihuane, 3.000 litara i 300 kilograma raznih hemikalija, tri komada vatrenog oružja, kao i 245.000 evra u gotovini i 13 vozila.

Kriminalna grupa ubrizgavala je kokainsku bazu u kartonske kutije sa legalnim teretom, kao što je voće, a kada bi kokainska baza stigla u morskim kontejnerima iz Kolumbije u Malagu u Španiji, prerađivana je u kokain, dodaje se u saopštenju Evropola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana