U dva odvojena napada u Pakistanu ubijena 31 osoba

Tanjug
U dva odvojena napada u Pakistanu ubijena 31 osoba

ISLAMABAD - Naoružani napadači ubili su najmanje 31 osobu u dva odvojena napada u jugozapadnom Pakistanu, saopštila je danas policija.

Dvadeset tri osobe su ubijene nakon što su odvedene iz autobusa, automobila i kamiona u provinciji Beludžistan, izjavio je policijski zvaničnik.

Napadači su zapalili najmanje 10 vozila prije nego što su pobjegli, prenosi AP.

Napad je uslijedio nekoliko sati nakon što je zabranjena separatistička grupa Oslobodilačka vojska Baludža (BLA) upozorila ljude da izbjegavaju auto-puteve.

ta grupa nije odmah preuzela odgovornost za napad.

U odvojenom napadu, naoružani napadači su ubili najmanje devet ljudi, uključujući četiri policajca i pet prolaznika, u drugom okrugu u Beludžistanu. Pobunjenici su u drugim dijelovima provincije uništili željezničku prugu, napali policijsku stanicu i spaljivali vozila, a u tim napadima nije bilo žrtava.

U Beludžistanu niz separatističkih grupa izvodi napade, uglavnom na snage bezbjednosti, zahtijevajući nezavisnost od centralne vlade u Islamabadu. Iako pakistanske vlasti tvrde da su ugušile pobunu, nasilje u Beludžistanu se nastavlja.

Separatisti često traže od ljudi lične karte, a potom otimaju ili ubijaju one koji nisu iz Beludžistana, a mnoge od žrtava stigle su iz susjedne provincije Pendžab.

Portparol vlade provincije Pendžab Uzma Buhari osudio je ubistva i pozvao vladu pokrajine Beludžistan da “pojača napore za eliminisanje terorista BLA”.

Vlasti u Beludžistanu saopštile su da su odgovorile na najnovije napade i da će kasnije tokom dana iznijeti detalje o svojim operacijama. Lokalni mediji navode da su snage bezbjednosti ubile najmanje 12 pobunjenika u različitim dijelovima provincije u posljednja 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana