U bombardovanju Torecka poginule dvije osobe

GS
U bombardovanju Torecka poginule dvije osobe

Rat u Ukrajini ušao je u 826. dan. Ruske trupe su granatirale iz vazduha grad Toreck, poginule su dvije osobe, javlja Kijev.

Ukrajina je definisala tri glavne tačke u Formuli mira. Ove tačke podržavaju čak i one zemlje koje balansiraju i ne podržavaju u potpunosti Kijev tokom rata, rekao je Zelenski. Putin upozorava Zapad da ne dozvoli Ukrajini da koristi svoje rakete da pogodi Rusiju, jer će potencijalno izazvati globalni sukob.

U ruskom granatiranju Torecka vazdušnim bombama, dvije osobe su poginule, a još tri su povrijeđene i nalaze se u bolnici, saopštilo je Tužilaštvo Donjecke oblasti.

Ukrajinska vojska saopštava da se najveća borbena aktivnost primjećuje na Pokrovskom i Kupjanskom pravcu.

Rusija se sprema da rasporedi još 300.000 vojnika u blizini ukrajinske granice, izjavio ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov.

Prema riječima Umerova Moskva planira novu ofanzivu u Ukrajini na sjeveru zemlje.

Ukrajina je definisala tri glavne tačke u Formuli mira, koje podržavaju čak i one zemlje koje balansiraju i ne podržavaju u potpunosti Ukrajinu tokom rata, izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Pravo Ukrajine na samoodbranu uključuje udare na legitimne vojne ciljeve unutar Rusije, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je u Zapad da se članice NATO-a u Evropi igraju vatrom predlažući da se Ukrajini dozvoli da upotrebi zapadno oružje za napad unutar Rusije, što bi moglo da izazove globalni sukob.

Vladimir Zelenski je potpisao sporazume sa Portugalijom, Španijom i Belgijom.

Sporazum Brisela i Kijeva vrijedan je najmanje 977 miliona evra belgijske vojne pomoći, a uključuje isporuku 30 borbenih aviona F-16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana