U bjeloruskom vojnom centru za obuku počela brza provjera borbene gotovosti

Srna
Foto: Printscreen

MINSK - U zajedničkom centru za obuku mlađih specijalista oružanih snaga Bjelorusije počela je brza provera borbene gotovosti, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Bjelorusije.

''Odlukom ministra odbrane Viktora Hrenjina danas je počela vanredna provera borbene gotovosti u 72. združenom gardijskom centru za obuku zastavnika i mlađih oficira", saopštilo je Ministarstvo odbrane Bjelorusije, prenosi TASS.

Centar, koji se nalazi u gradu Borisovu u Minskoj oblasti ima zadatak da za potrebe bjeloruske vojske obučava zastavnike, mlađe komandante i specijaliste, ideološke aktiviste, ali i iskusne rezerviste.

Po nalogu predsjednika Aleksandra Lukašenka od 13. do 19. decembra održana je hitna provjera borbene gotovosti u Oružanim snagama Belorusije, a ministarstvo odbrane je tada saopštilo je riječ o proveri defanzivne prirode.

Prije toga je 11. i 12. oktobra izvršena je brza inspekcija u bjeloruskim snagama, u kojoj je učestvovalo oko 500 ljudi i 50 vozila.

Ova aktivnost je spovedena s ciljem da se vojne jedinice dovedu u stanje pune pripravnosti, pregrupišu i rasporede na određenim područjima i uspešno demonstriraju izvršenje praktičnih borbenih zadataka, navedeno je iz bjeloruskog mionistarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana