U Americi dijele besplatne kovid testove

Tanjug
U Americi dijele besplatne kovid testove

VAŠINGTON - Američko Odjeljenje za zdravstvo i javne usluge danas je počelo da prima novu rundu porudžbina besplatnih kovid testova, koji će biti dostupni za dostavu širom zemlje, rekao je potparol Odjeljenja.

Domaćinstva koja su naručila četiri testa u septembru, moći će da prime još četiri, dok će ostali biti u mogućnosti da naruče osam. Bajdenova administracija, koja je prvobitno odbila isporuku besplatnih testova zbog deficita u budžetu, nastavila je deljenje testova prošlog decembra, te se odlučila za nove testove pred predstojeće praznike tokom kojih se očekuje povećanje broja zaraženih.

Prema izvještaju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ove nedjelje došlo je do porasta broja hospitalizovanih na 16.000, u odnosu na skoro 15.000 prethodne sedmice.

Do sada je ukupno podjeljeno 1,6 milijardi testova, preko sajta COVIDTests.gov, uključujući i milione testova koji su dodjeljivani na nedjeljnom nivou staračkim domovima, školama, domovima zdravlja i javnim kuhinjama.

Potparol je dodao da Odjeljenje za zdravstvo i javne usluge u saradnji s Odjeljenjem za obrazovanje planira da distribuira besplatne testove školama širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana