TV Front: Neće više biti velikih frontalnih bitaka u Ukrajini

Srna
TV Front: Neće više biti velikih frontalnih bitaka u Ukrajini

BIJELJINA - Neće doći do velike frontalne bitke u Ukrajini koju mnogi očekuju, jer danas ona nije moguća, pošto svaka zaraćena strana ima uvid u dešavanja u neprijateljskoj pozadini i u eventualnu koncentraciju ljudstva i tehnike, navodi specijalizovani medij “TV Front”.

Obavještajne sposobnosti danas su tolike da izvođenje čak i minimalne akcije bez znanja neprijatelja postaje veliki problem.

Nije moguće koncentrisati bilo kakve manje ili više ozbiljne snage za izvođenje neke ofanzive. Neprijatelj sve vidi, a elemenat iznenađenja je izgubljen.

Sada su obuka ljudstva i naoružanje na prvom mjestu. Važna je i spremnost boraca za izvođenje operacija snagama i sredstvima kojima raspolažu

To je, vjerovatno, đelimično razlog zašto vojske prilično dugo pokušavaju da zauzmu velika naseljena područja.

Rusima su probleme pravili američki sistemi koji koriste internet, jer je komunikacija skoro trenutna od vojnika do komandanta vojske.

Ali, šta će se desiti sa “vođenom municijom” kada se pojave “ometači” koji dobro funkcionišu Šta će se dogoditi sa dronovima koji danas terorišu borce

Šta će biti kada naučnici pronađu mogućnost daljinskog reprogramiranja raketa

“Sve priče o predstojećoj opštoj bici, bez obzira na vrstu borbenih dejstava koje se vode, potkopavaju autoritet ruske vojske. A vojska radi svoj posao. I, sudeći po rezultatima, to dobro radi”, istakao je ruski ekspert Aleksandar Staver.

U Ukrajini već savršeno razumiju da je rat za njih izgubljen. Sva priča o pregovorima nakon donedavnog odbijanja Kijeva da o tome govori zapravo je rezultat rada Vojske Rusije.

Neće biti opštih bitaka. Biće mišljenja i nekih argumenata, ali sve je to elemenat informativnog rata.

Rat će biti zamrznut na nekoj od mirovnih konferencija, dok ponovo ne bukne na drugom kraju svijeta, navodi “TV Front”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana