Tužilaštvo osumnjičilo dvije osobe poslije upada u ambulantu Srba u Prištini

Tanjug
Tužilaštvo osumnjičilo dvije osobe poslije upada u ambulantu Srba u Prištini

PRIŠTINA - Tužilaštvo u Prištini saopštilo je danas da su dvije osobe saslušane kao osumnjičene za nezakonito obavljanje medicinske ili farmaceutske djelatnosti, poslije upada takozvane kosovske policije u objekat koji Srbi u Prištini koriste kao ambulantu i višesatnog zadržavanja tamošnjeg osoblja u policijskoj stanici.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, saslušano je još nekoliko osoba u svojstvu svjedoka, nakon čega su svi pušteni na slobodu do pokretanja krivičnog postupka, prenosi Reporteri.

Na ulaznim vratima ambulante je zalijepljeno obavještenje tzv. Zdravstvenog inspektorata o privremenoj obustavi djelatnosti. Radnici i medicinsko osoblje koji su juče odvedeni u policijsku stanicu, posle višesatnog zadržavanja, pušteni su nešto posle ponoći, javio je dopisnik Tanjuga.

Pripadnici tzv. kosovske policije upali su u srijedu u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi, a osoblje odveli u policijsku stanicu.

Osnovno tužilaštvo u Prištini i kosovska policija naveli su u zajedničkom saopštenju da je pretres ambulante izveden jer se u njoj, kako tvrde, pružaju “ilegalne medicinske usluge”, prenijeli su prištinski mediji. Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je u saopštenju na Fejsbuku da pretreseni objekat pripada nevladinoj organizaciji “Centar za mir i toleranciju Prištine”, kao i da je policija obaviještena o navodnoj sumnjivoj djelatnosti te NVO koja se nalazi u aneksu policijske stanice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana