Turska policija privela osumnjičenog za bombaški napad u Moskvi

Agencije
Turska policija privela osumnjičenog za bombaški napad u Moskvi

BODRUM - Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja saopštio je da je u Bodrumu priveden osumnjičeni u vezi sa eksplozijom automobila u Moskvi.

- Danas u 10.30 časova primljena je informacija od ruskog ogranka Interpola o potrazi za ruskim državljaninom Jevgenijem Serebrjakovom u vezi sa terorističkim napadom u Moskvi uz upotrebu bombe i da je on bio na letu Moskva-Bodrum. Policija je njega danas privela u Bodrumu, rekao je Jerlikaja na platformi "Iks".

Neimenovani izvor u turskom Ministarstvu unutrašnjih poslova rekao je novinarima da je osumnjičeni za bombaški napad u Moskvi u Tursku ušao kao turista, niti se nalazi u bazama podataka Interpola, niti na spisku opasnih osoba.

Dvije osobe ranjene su jutros u eksploziji automobila u dvorištu kuće u ulici Sinavinskaja na sjeveru Moskve. Kako je saopštilo rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, došlo je do detonacije neidentifikovanog predmeta koji je postavljen u automobil. Slučaj je predat prvom odjeljenju za istragu posebno važnih slučajeva Moskovskog istražnog komiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana