Tuča između antivladinih demonstranata i policije u Tel Avivu

Srna
Tuča između antivladinih demonstranata i policije u Tel Avivu

TEL AVIV - Tuče između izraelske policije i demonstranata izbile su u Tel Avivu nakon što su se hiljade ljudi okupile na demonstracijama protiv Vlade, od koje su zatražili da vrati taoce koje Hamas drži u Gazi.

Pojedini demonstranti nosili su fotografije žena vojnika koje su prikazane na video-snimku ranije ove sedmice, na kojem se vide ubrzo nakon što su otete tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Drugi su držali transparente sa natpisima "Zaustavite rat" i "Pomozite". Učesnici protesta pozvali su Vladu da postigne dogovor o oslobađanju više desetina talaca koji su još u zatočeništvu.

Demonstranti su, pored toga, pozvali izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da podnese ostavku i zatražili nove izbore, prenijela je agencija PA medija.

Podjele među Izraelcima produbile su se povodom načina na koji Netanjahu vodi rat protiv Hamasa. U napadu te militantne palestinske grupe 7. oktobra ubijeno je oko 1.200 ljudi, a oteto 250.

Izrael navodi da je oko 100 talaca i dalje u zatočeništvu u Gazi, kao i da se oko 30 tijela ubijenih talaca nalazi u palestinskoj enklavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana