Trojica zatvorskih čuvara upucana, zatvorenik pobjegao

Tanjug
Trojica zatvorskih čuvara upucana, zatvorenik pobjegao

BOJSI - Tri člana zatvorskog osoblja upucana su u zasjedi dok se jedan osuđenik vraćao u zatvor iz medicinskog centra u Bojsu, u državi Ajdaho, saopštili su danas zvaničnici.

Vjeruje se da su zatvorenik i strijelac pobjegli zajedno, a policija traga za njima od srijede, kada se incident dogodio.

Službenici odeljenja za popravke u Ajdahu prevezli su zatvorenika Skajlara Mida u regionalni medicinski centar Sent Alfons u utorak uveče, navodi se u saopštenju grada Bojsa.

Dok su se policijske snage spremale da krenu nazad sa Midom u 2.15 po lokalnom vremenu, nepoznati osumnjičeni je tada pucao na policajce i pogodio dvojicu, prenosi CNN.

Treću osobu, za koju je kasnije utvrđeno da je službenik popravnog odeljenja, greškom su upucali policajci Bojsa.

Detektivi policije u Bojsu su u srijedu popodne identifikovali osumnjičenog za pucnjavu kao Nikolasa Amfenura.

-Vjerujemo da je ovo bio koordinisan napad ili zasjeda da bi se (Mid) oslobodio iz pritvora - rekao je šef policije Bojsa, Ron Vajnegar, dodajući da su dobili desetine tragova o slučaju.

Preliminarna istraga pokazuje da su Mid i osumnjičeni za pucnjavu ušli u sivi „sedan“ sa četvoro vrata i pobjegli iz područja, neposredno prije dolaska policajaca Bojsa na lice mjesta, navodi se u saopštenju.

Jedan policajac koga je upucao Amfenur je u lošem, ali stabilnom stanju, dok drugi policajac ima ozbiljne povrede, ali nisu opasne po život, rekli su zvaničnici.

Treći policajac povrijeđen u pucnjavi policije nije u teškom stanju, uprkos zadobijenim povredama.

-Mid se u utorak uveče samopovređivao, nakon čega su ga policajci prebacili u instituciju koja može da pruži odgovarajuću njegu - rekao je Džoš Tjualt, direktor državnog odeljenja za popravke.

-Potraga je trenutno u toku širom Doline blaga, kako bi se pronašli Amfenur i 31-godišnjieg Mida, koji je dokumentovani član bande belih rasista “Arijevski vitezovi” a prethodno je osuđivan - kaže Vajnegar.

Mid je bio u zatvoru od oktobra 2016. zbog teškog prebijanja policajca uz vatreno oružje, s njegova posljednja kazna trebalo je da bude okončana 2036. godine, navodi se u saopštenju za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana