Trojica muškaraca uhapšena zbog grupnog silovanja

GS
Foto: X.com

SAO PAOLO/BENGALURU/BARSELONA - Indijska policija uhapsila je trojicu muškaraca i traga za još četvoricom optuženih za napad na dvoje turista i grupno silovanje žene, saopštile su vlasti.

Policija je par, koji su državljani Španije, pronašla na putu sa vidljivim tragovima nasilja i batina na tijelu, rekao je novinarima Pitamber Sing Kervar, nadzornik policije u Dumki u istočnoj Indiji.

On nije iznio detalje o zločinu niti identifikovao žrtve, dodajući da su dvije osobe rekle da ih je napala grupa od sedam muškaraca koja je silovala ženu.

Par, koji se na španskom TV kanalu Antena 3 identifikovao kao Visente i Fernanda, rekao je u video-intervjuu da su muškarci istukli Vinsentea, a nju na smjenu silovali.

Par je rekao da su kampovali u blizini mjesta gdje su napadnuti jer nisu mogli da nađu hotele u blizini.

"Silovali su me, smjenjivali su se dok su drugi stajali i gledali i to je trajalo oko dva časa", rekla je Fernanda, koja ima brazilsko i špansko državljanstvo.

Ranije ovog vikenda, par je objavio video koji opisuje šta se dogodilo na njihovom zajedničkom Instagram nalogu, gde objavljuju slike sa svojih putovanja motociklom koje dijele sa oko 200.000 pratilaca. Video više nije dostupan.

U novom videu Visente i Fernanda, koja se pojavljuje sa modricama na licu, zahvalili su svojim pratiocima na podršci.

Špansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da šalje osoblje u tu oblast i da je u kontaktu sa vlastima, dok je pomoć ponudilo i brazilsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kervar, upravnik policije u Dumki, rekao je da je jedan od privedenih dao vlastima imena drugih umiješanih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana