Trampova kampanja za žrtve pucnjave prikupila više od dva miliona dolara

Tanjug
Trampova kampanja za žrtve pucnjave prikupila više od dva miliona dolara

VAŠINGTON- Kampanja bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa prikupila je više od dva miliona dolara putem stranice GoFundMeza žrtve pucnjave na njegovom mitingu u Batleru, u Pensilvaniji u subotu.

Do 15 časova po lokalnom vremenu, Trampova kampanja je više nego udvostručila svoj cilj od milion dolara, dostigavši 2,034 miliona dolara u donacijama, prenosi Hil.

Ukupan broj donacija dostigao je 27.900, a najveća donacija iznosi 50.000 dolara, prema podacima na veb-stranici kampanje.

Na stranici, koju je pokrenula Meredit O'Rurk, Trampova nacionalna finansijska direktorka kampanje, stoji da ih je Tramp ovlastio da otvore nalog za donacije namijenjen pristalicama i porodicama ranjenih ili ubijenih u brutalnom i užasnom pokušaju atentata.

Kampanji su se odazvali bivši predsjednički kandidat republikanac Vivek Ramsvami, koji je donirao 30.000 dolara, kao i Ivanka Tramp i suprug Džared Kušner, sa donacijom od 10.000.

Ubijeni učesnik skupa u Pensilvaniji Kori Komperatore imao je 50 godina, bio je šef vatrogasaca iz Bafala i, kako prenose mediji, on je telom zaštitio ženu i ćerke. 

Još dvoje ljudi je povrijeđeno u pucnjavi, a nalaze se u bolnici u stabilnom stanju, javlja NBC njuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana