Tramp upozorava: Klizimo u treći svjetski rat

B92
Tramp upozorava: Klizimo u treći svjetski rat

VAŠINGTON- Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp je nagovijestio da bi operacija Ukrajine u ruskoj Kurskoj oblasti mogla biti rizik za početak trećeg svetskog rata.

Tramp je ovo rekao tokom govora Udruženju nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država u Detroitu, kako je prenela Evropska pravda. Tramp je uveren da je on jedina osoba koja može da obeća da će prekinuti rat između Rusije i Ukrajine i spriječiti treći svjetski rat.

On je pomenuo "upad u Rusiju", jasno misleći na napredovanje ukrajinskih odbrambenih snaga u Kurskoj oblasti.

"Pogledajte šta se trenutno dešava s Ukrajinom, oni napadaju Rusiju, u redu. Završićemo u trećem svjetskom ratu", rekao je Tramp.

Republikanski predsednički kandidat ponovo je obećao da će prekinuti rat u Ukrajini ako pobijedi na izborima."Prije nego što uopšte stignem u Ovalni kabinet, ubrzo nakon što pobijedim na predsjedničkom mjestu, riješiću užasni rat između Rusije i Ukrajine. Riješiću ga veoma brzo", rekao je Tramp.

Ranije je Vašington post objavio da je Ukrajina od početka operacije u Kurskoj oblasti intenzivirala zahtjeve Bajdenovoj administraciji da dozvoli napade raketa sistema ATACMS na aerodrome na ruskoj teritoriji.

Pentagon je saopštio da je napredovanje Ukrajine u regionu Kurska u skladu s politikom SAD, ali je dodao da i dalje ne podržava udare dugog dometa na rusku teritoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana