Tramp šokirao Ameriku: Zašto je Tajna služba ovo uradila?

SRNA
Tramp šokirao Ameriku: Zašto je Tajna služba ovo uradila?

VAŠINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da nije primio nikakvo upozorenje uoči mitinga u Pensilvaniji tokom kojeg je na njega izvršen atentat.

"Niko ništa nije pominjao, niti govorio o bilo kakvom problemu. Čekao bih da su mi tako rekli koliko god da je potrebno, ali niko ništa nije pomenuo. Mislim da je to greška. Kako je neko mogao da izađe na krov. Zašto nije prijavljen?", upitao je Tramp za "Foks njuz".

On je dodao da misli da je to bila greška i postavio pitanje kako je neko dospio na taj krov (sa koga je napadač pucao) i zašto nije bio prijavljen, jer su ga ljudi videli na krovu.

Vašington Post je u subotu objavio da su visoki zvaničnici američke Tajne službe više puta, prije atentata, odbijali zahtjeve Trampovog obezbeđenja da se angažuju dodatno osoblje i oprema, prenosi Rojters.

Kako navodi list, Tajna služba koja je odgovorna za Trampovu zaštitu, odbila je ove zahjteve, navodeći kao razlog i nedostatak resursa.

Tramp je odbacio optužbe da je opasnost za demokratiju, rekavši da je prošle nedelje ''primio metak za demokratiju''.

Tramp je, govoreći na prvom mitingu Republikanske stranke nakon što je prošle sedmice na njega izvršen atentat, odbacio i povezanost sa takozvanim ''Projektom 2025''.

- Kažu da su neki ekstremni desničari napravili neki Projekat 2025, ja pojma nemam šta je to. Kažu za mene da predstavljam opasnost za demokratiju, a prošle nedjelje sam primio metak za nju - rekao je Tramp.

Njemu se na govornici pridružio i senator iz Ohaja Džej Di Vens, koga je izabrao za svog kandidata za potpredsjednika.

- On se zalaže za one koji snažno rade. Biće odličan potpredsednik - istakao je Tramp.

On je dodao da se za govornicom u Mičigenu pojavio samo, kako je rekao, zahvaljujući božjoj pomoći. 

- Suočimo se s tim, nešto posebno se dogodilo prošle sedmice. Tu sam samo uz božju pomoć, inače ne bih bio pred vama - rekao je Tramp.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana