Tramp "ukrao šou" na dobrotvornoj večeri (VIDEO)

GS
Tramp "ukrao šou" na dobrotvornoj večeri (VIDEO)

VAŠINGTON - Republikanski kandidat za predsJednika SAD Donald Tramp "ukrao je šou" na tradicionalnoj Al Smitovoj večeri, na kojoj se prikupljaju sredstva za katoličke organizacije za djecu, i uputio kritike na račun demokrata.

Zbog mitinga u Viskonskinu Kamala Haris nije prisustvovala večeri Memorijalne fondacije Alfreda E. Smita (bivši guverner Njujorka, demokrata i prvi katolik koji je dobio nominaciju za predsjednika SAD 1928. godine), događaju koji tradicionalno okuplja predsjedničke kandidate još od 1960. godine.

U svom obraćanju Tramp je rekao da je bio šokiran viješću da Kamala neće doći.

- Zaista sam se nadao da će stići jer nam nikad dosta njenog prelijepog smeha. Smije se kao luda - rekao je bivši predsjednik.

- Ako ste zaista hteli da potpredsjednica Haris prihvati vaš poziv, pretpostavljam da je trebalo da joj kažete da su sredstva namijenjena za spasavanje pljačkaša i izgrednika u Mineapolisu i ona bi bila ovdje, garantovano - dodao je, aludirajući na fond za plaćanje kaucije "mirnim demonstrantima" koji su pljačkali po gradu poslije ubistva Džordža Flojda i koji Harisova podržava.

Tramp je pomenuo i demokratskog kandidata za potpredsjednika, Tima Volca.

- Mislio sam da su demokrate lude zbog toga što pričaju da muškarci imaju menstruaciju. Onda sam upoznao Tima Volca - rekao je Tramp i dodao da će Volc, uprkos tome što nije bio prisutan, reći da je bio na večeri.

Nije bio pošteđen ni aktuelni predsednik Džozef Bajden, za koga je Tramp rekao: Da su demokrate zaista željele da neko ne bude sa nama večeras, poslali bi Džoa Bajdena.

- Jedva može da priča, jedva da sastavi dvije koherentne rečenice, koji izgleda da ima mentalne sposobnosti djeteta. Ovo je osoba kojoj ništa ne ide, nema nikakve inteligencije. Ali dosta o Kamali Haris - podsmijehnuo se Tramp.

Na "tapetu" se našao i lider demorkata u Senatu, Čak Šumer, pored kog je Tramp sjedio na večeri.

- S obzirom koliko je vouk vaša partija postala, ako Kamala izgubi imaćeš priliku da postaneš prva žena predsjednica - rekao mu je.

Iako je najavio da će se našaliti i na svoj račun, odustao je od te ideje.

- Ne. Nemam ništa. Jednostavno ne vidim smisao u tome da "pucam" na sebe (da se šali na svoj račun) kada drugi ljudi pucaju na mene - rekao je Tramp.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana