Tramp tvrdi da je bio u Gazi, dokazi za posjetu ne postoje

Agencije
Tramp tvrdi da je bio u Gazi, dokazi za posjetu ne postoje

VAŠINGTON – Bivši predsjednik SAD i republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp u nedavnom intervjuu iznio je tvrdnju da je bio u Gazi i da je tamo „jako teško“, ali medijska kuća CNN i listovi Njujork tajms i Vašington post navode da ne postoje javni dokazi koji bi potvrdili njegovu izjavu, s obzirom na to da je Gaza pod vlašću Hamasa od 2007. godine.

Trampov predizborni tim tvrdi da je on zaista posjetio Gazu.

„Predsjednik Tramp je ranije bio u Gazi i uvijek je radio na obezbjeđivanju mira na Bliskom istoku“, rekla je portparolka Trampovog predizbornog tima Kerolajn Levit, prenosi CNN.

Ipak, nisu dostavljeni detalji o toj navodnoj posjeti, niti je Trampov predizborni tim odgovorio na upit za pojašnjenje.

Bivši zvaničnik Trampove administracije Dejvid Šenker potvrdio je da nema saznanja o njegovoj posjeti Gazi, rekavši: „Koliko ja znam, on nikada nije putovao tamo.“

Sadašnji savjetnici bivšeg predsjednika kazali su da Tramp stoji iza svojih riječi i da nije napravio grešku, ali nisu mogli da pruže dodatne informacije o njegovom navodnom putovanju.

Do sada nije dostavljen nijedan dokaz koji bi potvrdio Trampove tvrdnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana