Tramp: Treći svjetski rat može početi prije nego što Bajdenu istekne mandat

Tanjug
Tramp: Treći svjetski rat može početi prije nego što Bajdenu istekne mandat

NjUJORK - Treći svjetski rat može da izbije prije nego što sadašnji predsjednik SAD Džozef Bajden napusti funkciju, rekao je bivši američki predsjednik Donald Tramp i dodao da Bajden ne uspijeva da se nosi sa svojim odgovornostima kao šef države.

- Devet mjeseci prije izbora je mnogo vremena. Veoma su dobre šanse da u tom periodu dođe do trećeg svjetskog rata, jer imamo nekoga ko ne radi svoj posao kako treba. Bajden je predmet podsmijeha širom svijeta i niko ga ne poštuje - rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

On je okrivio aktuelnog predsjednika što je svojim "mekanim stavom" u politici na Bliskom istoku dozvolio napad u kojem su ubijena tri američka vojnika i upozorio da će Iran nabaviti nuklearno oružje u narednih 60 dana.

-Naša zemlja je u haosu, naše granice su otvorene i nesigurne. Sjedinjene Američke Države ne traže sukob na Bliskom istoku ili bilo gdje drugdje u svijetu. Ali neka znaju svi oni koji bi mogli da nam nanesu štetu: ako naudite Amerikancu, mi ćemo odgovoriti - poručio je Tramp.

Ranije je Tramp više puta isticao da je svijet na ivici trećeg svjetskog rata.

On je u januaru rekao da je Bajdenova politika ''pretvorila svijet u pakao'' i da je dovela Sjedinjene Američke Države do krvoprolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana