Tramp se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice

GS
Foto: Tanjug

NjUJORK - Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po 34 tačke optužnice koju je protiv njega podnijelo njujorško tužilaštvo.

Tramp je formalno priveden, ali se očekuje da će nakon čitanja optužnice biti slobodan.

Prije ulaska u sudnicu, bivši predsjednik Donald Tramp nije dao izjavu - nešto što su neki savjetnici očekivali da uradi.

"Bili smo pod utiskom da će možda dati kratku izjavu prije nego što je ušao, a mislim da je primetna činjenica da nije", rekla je bivša Trampova direktorka komunikacija Bele kuće Alisa Farah Grifin za CNN. "To mi ukazuje da potencijalno ono što je video u optužnici ide dalje nego što je očekivao".

Grifin je rekao da bi njegov nedostatak izjave takođe mogao da znači da su „advokati verovatno u sukobu sa savjetnicima za komunikacije".

Tramp je negirao da je imao aferu sa Stormi Danijels, a optužnicu protiv njega je nazvao "političkim progonom i miješanjem u izbore na najvišem nivou u istoriji".

Preduzete bezbjednosne mjere kada je Tramp u pitanju

Staklena vrata Krivičnog suda na Menhetnu iz kojih su nakratko izašli bivši predsjednik Donald Tramp i njegov advokat obično nisu zatamnjena kao trenutno.

To je još jedna od dodatnih bezbednosnih mjera koje se danas preduzimaju.

Policija koja stoji iza Trampa je tu da obezbedi normalan tok suđenja i zaštiti prisutne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana