Tramp rekao Netanijahuu da će izbiti treći svjetski rat ako on ne pobijedi na izborima

Tanjug
Tramp rekao Netanijahuu da će izbiti treći svjetski rat ako on ne pobijedi na izborima

VAŠINGTON- Republikanski kandidat na predstojećim izborima i bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je tokom susreta sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da će, ako on ne pobijedi na izborima u novembru, na Bliskom istoku doći do velikog sukoba, kao i da bi potencijalno mogao da izbije “treći svjetski rat”.

Tramp se sastao sa Netanijahuom u svojoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi, dan posle susreta izraelskog premijera sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom i potpredsjednicom Kamalom Haris, prenosi danas portal The Hill.

-Ako mi pobijedimo, biće vrlo jednostavno. Sve će se riješiti i to veoma brzo - rekao je Tramp na početku sastanka sa Netanijahuom.

On je dodao da će se u suprotnom desiti veliki sukob na Bliskom istoku, a možda i treći svjetski rat.

-Upravo sada ste bliže trećem svjetskom ratu nego ikada pijre od završetka Drugog svjetskog rata, a to je zato što našu zemlju vode nekompetentni ljudi -rekao je Tramp.

On je i ranije izjavljivao da je svet na ivici novog sukoba zbog borbi na Bliskom istoku između Hamasa i Izraela, kao i napada Rusije na Ukrajinu.

Tramp je povremeno kritički govorio o Netanijahuu nakon napada Izraela na Gazu 7. oktobra prošle godine, ali je u najnovijem susretu sa njim nastojao da naglasi podršku Izraelu, navodeći kao primjer odluku svoje administracije da preseli američku ambasadu u Jerusalim, kao i da se povuče iz nuklearnog dogovora sa Iranom i uvede sankcije toj zemlji, navodi portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana