Tramp pregovara s Putinom?

Agencije
Tramp pregovara s Putinom?

​VAŠINGTON - Kandidat za predsjednika SAD, Donald Tramp, pregovara s ruskim liderom Vladimirom Putinom o tome koliko ukrajinske zemlje Kremlj može da zadrži za sebe, piše "Politico".

Taj medij je, pozivajući se na dva stručnjaka za nacionalnu bezbjednost, naveo da Tramp razmatra sporazum prema kojem bi se NATO obavezao da se neće širiti na Ukrajinu i Gruziju i pregovara sa Putinom o tome "koliko ukrajinske teritorije Moskva može da zadrži".

Tramp takođe očekuje da će evropske članice dramatično povećati izdatke za NATO kada on postane predsjednik. Osim toga, kako su istakli stručnjaci, Tramp navodno planira "radikalnu preorijentaciju" NATO-a.

"Malo je vjerovatno da će Tramp odmah napustiti NATO, ali čak i ako zvanično ne napusti organizaciju, to ne znači da će NATO preživjeti Trampov drugi mandat nepromijenjen", naveo je izvor.

Odmah nakon pisanja "Politica" oglasio se zvanični Kremlj, odakle je saopšteno da predsjednik Vladimir Putin i bivši predsjednik SAD "ne učestvuju u dijalogu o Ukrajini".

Pres-sekretar ruskog šefa države Ruske Federacije, Dmitrij Peskov, upitan da prokomentariše informaciju koju su prenijeli zapadni mediji da ruski lider i kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD navodno vode dijalog o uslovima za postizanje mira u Ukrajini, kratko rekao: "To nije tako", prenosi "b92".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana