Tramp otkrio šta je tražio od Netanijahua

Tanjug
Tramp otkrio šta je tražio od Netanijahua

VAŠINGTON - Kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da je na posljednjem sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom u julu izraelskom premijeru poručio da brzo okonča rat Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

-On zna šta radi, a ohrabrio sam ga to brzo završi. Mora se brzo završiti, moraju da pobijede i završe s tim. Ubijanje mora da prestane - rekao je Tramp, a prenosi Rojters.

Netanijahu i Tramp demantovali su medijske navode o tome da su u srijedu razgovarali o potencijalnom sporazumu o prekidu vatre u Gazi i oslobađanju talaca.

-Suprotno medijskim izvještajima, premijer Benjamin Netanijahu juče nije razgovarao sa bivšim predsjednikom Donaldom Trampom - saopšteno je iz kabineta Netanijahua, dok je Tramp naveo da o tome nije razgovarao sa izraelskim premijerom, ali da će možda to učiniti.

Netanijahu je u julu boravio u posjeti SAD, tokom koje je govorio pred američkim Kongresom i sastao se sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom, potpredsjednicom i kandidatkinjom Demokrata za predsjednicu Kamalom Haris, kao i sa Trampom, u njegovoj rezidenciji na Floridi.

Egipat, SAD i Katar predvode pregovore o prekidu vatre u Pojasu Gaze, a iz Vašingtona više puta ponovljeno da bi postizanje tog sporazuma dovelo do smanjenja napetosti i prijetnje šireg sukoba na Bliskom istoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana