Tramp ostao bez imuniteta po tužbi za klevetu

Srna
Tramp ostao bez imuniteta po tužbi za klevetu

NjUJORK - Donald Tramp ne može da se pozove na predsjednički imunitet u tužbi za klevetu koju je protiv njega podnijela književnica E. Džin Kerol, koja ga je optužila i za silovanje, odlučio je američki Apelacioni sud.

Drugi okružni apelacioni sud SAD na Menhetnu potvrdio je odluku saveznog sudije da odbije Trampov zahtjev za imunitet, utvrdivši da je bivši predsjednik predugo čekao da ga upotrijebi u odbrani.

Alina Haba, jedan od advokata bivšeg predsjednika, nazvala je presudu "fundamentalno manjkavom" i rekla da će Tramp tražiti "hitnu reviziju" od Vrhovnog suda.

Kerolova je u tužbi tražila najmanje 10 miliona dolara odštete od Trampa zbog komentara koje je dao u junu 2019. godine, kada je bio predsjednik, nakon što ga je prvi put javno optužila da ju je silovao u garderobi robne kuće na Menhetnu sredinom devedesetih.

Tramp je negirao da poznaje Kerolovu, navodeći da ona nije njegov "tip" i da je izmislila tvrdnju o silovanju da bi promovisala svoje predstojeće memoare.

Bivša kolumnistkinja magazina "El" podnijela je tužbu u novembru 2019. godine, ali je Tramp sačekao do decembra 2022. prije nego što je izjavio da ga apsolutni predsjednički imunitet štiti od njene tužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana