Tramp na prvom javnom skupu od atentata, govorio iza neprobojnog stakla

Tanjug
Tramp na prvom javnom skupu od atentata, govorio iza neprobojnog stakla

EŠBOROU - Republikanski predsjednički kandidat i bivši predsjednik SAD Donald Tramp pojavio se juče u prostoru ograđenom neprobojnim staklom u gradu Ešborou, u saveznoj državi Sjeverna Karolina, na prvom javnom skupu od kako je prošlog mjeseca ranjen u pucnjavi na mitingu u mjestu Batler u državi Pensilvanija.

Nakon pucnjave u kojoj je Tramp pogođen u uvo, jedan čovjek poginuo, a dvije osobe ranjene, tajna služba je izdala privremenu preporuku da bivši predsjednik drži mitinge samo u zatvorenim prostorima, međutim prošle nedjelje je saopšteno da će se na skupovima na otvorenom koristiti neprobojno staklo, prenosi Gardijan.

Trampov nastup u Severnoj Karolini dio je kontra-kampanje tokom nedjelje u kojoj se održava Demokratska nacionalna konvencija u Čikagu, navodi londonski dnevnik.

Skup u gradu Ešborou je otvoren kratkim, jednominutnim govorom republikanskog kanidata za potpredsjednika Džej Di Vensa, a Tramp je potom pozvao na binu kandidata za guvernera Sjeverne Karoline Marka Robinsona, za koga je Tramp u prolazu rekao da je "smršao mnogo u posljednjih nekoliko mjeseci".

Tramp je više puta nazivao Kamalu Haris "drugaricom Kamalom" i ponovio svoju tvrdnju da je Harisova kandidatkinja ekstremne ljevice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana