Tramp kritikovao Bajdena jer je priznao da je Amerika ostala bez municije

Srna
Tramp kritikovao Bajdena jer je priznao da je Amerika ostala bez municije

VAŠINGTON - Bivši američki lider Donald Tramp kritikovao je američkog predsjednika Džoa Bajdena, jer je cijelom svijetu rekao da su SAD ostale bez municije, i poručio EU da će morati da izdvoji stotinu milijardi dolara za Kijev, a ne da SAD daju daleko najveću pomoć.

On je u intervjuu za “Foks njuz” kritikovao Bajdena zbog priznanja da su Oružane snage SAD, zbog pomaganja Kijevu, ostale bez artiljerijske municije.

- Na kraju mog predsjedničkog mandata američka vojna skladišta bila su popunjena do vrha. Dakle, sve smo to dali (Ukrajini). To je strašno, ali je još strašnije priznati to pred cijelim svijetom - ističe Tramp.

Prema Trampovim riječima, sada je “najopasnije vrijeme u istoriji SAD, zbog rizika od upotrebe nuklearnog oružja”.

Tramp je poručio zemljama članicama NATO-a u EU da će - ako se vrati u Bijelu kuću - tražiti od njih da izdvoje Kijevu oko stotinu milijardi dolara kako bi pomoć SAD i Evrope postala ekvivalentna.

- Evropske zemlje na tom planu rade veoma malo. Zašto smo mi potrošili 150 milijardi dolara, a one samo 20 milijardi? Ekonomije zemalja EU su, kada se saberu, skoro iste veličine kao američka ekonomija - poručuje Tramp.

Kongres SAD odobrio je 113 milijardi dolara pomoći Ukrajini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana