Tramp i zvanično nominovan za predsjednika SAD

Srna
Tramp i zvanično nominovan za predsjednika SAD

MILVOKI - Republikanska stranka zvanično je nominovala Donalda Trampa za svog predsjedničkog kandidata, a on je imenovao senatora iz Ohaja Džeja Di Vensa za svog potpredsjednika.

Vijest o izboru Trampovog potpredsjedničkog kandidata na izborima 2024. godine objavljena je na Trampovoj veb stranici, na početku četvorodnevne republikanske nacionalne konvencije.

"Poslije dugog razmatranja i razmišljanja, a uzimajući u obzir ogromne talente mnogih drugih, odlučio sam da je osoba koja je najpogodnija da preuzme poziciju potpredsjednika SAD senator Džej Di Vens iz Ohaja", napisao je Tramp.

Vens je nekada oštro kritikovao bivšeg predsjednika, ali je u međuvremenu postao jedan od njegovih najsnažnijih branilaca.

Služio je u marincima četiri godine i u Iraku prije nego što je otišao na državni univerzitet u Ohaju, gdje je diplomirao političke nauke i filozofiju.

Američka tajna služba saopštila je da će biti zadužena za bezbjednost republikanskog predsjedničkog kandidata Trampa i kandidata za potpredsjednika Vensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana