Tramp i Haris zakazali debatu

Tanjug
Tramp i Haris zakazali debatu

VAŠINGTON - Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp i njegova demokratska rivalka Kamala Haris vodiće debatu 10. septembra na televiziji Ej-Bi-Si (ABC), potvrdila je ta TV mreža, dok je Tramp rekao da bi želio da se tog mjeseca održe još dvije debate na televizijama Foks i NBC (En-Bi-Si).

Na pres konferenciji koju je održao na svom imanju u Palm Biču na Floridi, Tramp je govorio o različitim temama, i rekao da bi voljio da se debate takođe održe 4. i 25. septembra.

Nije naveo konkretne uslove, kao što je pitanje da li bi debata imala publiku uživo, i još nije jasno da li je njegova kampanja iznijela prijedlog izbornom štabu Kamale Haris.

Kampanja Haris nije odmah komentarisala Trampov prijedlog.

Tramp je prethodno nagovijestio da bi mogao da se povuče iz debate na televiziji ABC, koja je bila zakazana prije nego što je potpredsjednica Haris zamijenila predsjednika Džoa Bajdena kao demokratska predsjednička kandidatkinja, što je potpuno promijenilo izbornu trku.

Konferencija za novinare bila je prvo Trampovo pojavljivanje u javnosti od kada je Haris izabrala guvernera Minesote Tima Volca za svog potpredsjedničkog kandidata.

Haris i Volc su održali mitinge u ključnim državama Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu ove sedmice, privlačeći desetine hiljada gledalaca, što je još jedan znak koliko je kasni ulazak Kamale Haris u trku motivisao i ulio energiju demokratama, navodi Glas Amerike.

Zbog njenog ubrzanog uspona, Trampov tim pokušava da promijeni strategiju i formuliše nove poruke biračima. Ankete pokazuju da je Haris izbrisala vođstvo koje je Tramp imao u odnosu na predsjednika Džozefa Bajdena, a demokrate su prikupile stotine miliona dolara donacija od običnih građana i velikih donatora u roku od nekoliko sedmica.
Na pitanje kako je promijenio svoj pristup da bi odgovorio na izazov koji predstavlja Haris, Tramp je odgovorio da nije ništa mijenjao.

Odgovarajući na pitanja novinara više od sat vremena, Tramp je prelazio s teme na temu, tvrdeći da su Haris i Volc slabi kandidati koji već padaju u anketama.

Uprkos tome, izrazio je žaljenje što ne može da se suoči sa Bajdenom na izborima, nagovještavajući da je predsjednik žrtva neustavne zavjere da se ukloni sa pozicija predsjedničkog kandidata Demokratske partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana