Tramp doživio još jedan "udarac"

GS
Foto: Reuters

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp pao je sa "Forbesove liste 400 najbogatijih Amerikanaca" po drugi put u tri godine, prenosi "Hil".

Tramp, sa procijenjenim bogatstvom od 2,6 milijardi dolara, 300 miliona dolara je manje od kriterijuma koje je postavila lista "Forbes 400", što je zadalo udarac bivšem predsjedniku SAD, za kojeg je magazin naveo da je decenijama "opsjednut" listom.

"Forbes" je saopštio da je neto vrijednost bivšeg predsjednika smanjena za više od 600 miliona dolara u odnosu na prije godinu dana, navodeći Trampovu platformu društvenih medija, "Trut Social", kao primarni razlog. Prema časopisu, Trampov udio od 90 posto u matičnoj kompaniji "Trut Social" pao je sa oko 730 miliona dolara na manje od 100 miliona dolara.

Smanjena vrijednost poslovnih zgrada

"Forbes" je naveo da su Trampove poslovne zgrade u San Francisku i Njujorku, čija vrijednost je smanjena za milione dolara, takođe imale ulogu u padu njegovog bogatstva.

Ova rang lista dolazi nakon početka suđenja Trampu za građansku prevaru u Njujorku, gdje se suočava sa tužbom njujorškog državnog tužioca Leticije Džejms zbog navodne prevare koja je trajala više od decenije.

Prvog dana suđenja u ponedeljak, tužioci su pokazali Majklu Koenu, Trampovom advokatu i posredniku, da su on i bivši finansijski direktor Trampove organizacije Alen Vajselberg bili zaduženi za naduvavanje imovine bivšeg predsjednika SAD kako bi "dobili broj koji je gospodin želio."

Koen je dao primjer tužiocima u kojima bi Tramp možda želio da bude "više na Forbesovoj listi", pa bi predložio da, na primjer, njegova neto vrijednost od šest milijardi dolara treba da bude osam milijardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana