Tramp: Bajden ne može sam da donosi odluke

Srna
Tramp: Bajden ne može sam da donosi odluke

VAŠINGTON - Bivši predsjednik SAD i kandidat republikanaca Donald Tramp doveo je u pitanje povjerenje američkog predsjednika Džozefa Bajdena u potpredsjednika Kamalu Heris, kao i njegovu sposobnost da donosi odluke bez konsultovanja vašingtonskih birokrata.

-Da li lažljiva Kamala Heris smatra da je Džo Bajden spreman da vodi SAD u narednih šest mjeseci? Ona mora da odgovori na to pitanje. Čini se da Džo sada prenosi svoja predsjednička ovlašćenja neizabranim birokratama u Vašingtonu. On ne vjeruje ni svom potpredsjedniku. Ko upravlja državom? - napisao je Tramp na društvenoj platformi “Trut sošl”.

Bajden je juče potpisao memorandum u kojem je svoja predsjednička ovlaštenja prenio na američkog ministra finansija Dženet Jelen i državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, koji će biti odgovorni za sprovođenje funkcija i ovlaštenja u okviru Zakona o obnovi ekonomskog napretka i mogućnosti za Ukrajince.

Američki predsjednik je tokom vikenda odustao od kandidature za ovogodišnje predsjedničke izbore u SAD i podržao Herisovu kao kandidata Demokratske stranke.

Tramp smatra da Herisova nije najbolji mogući kandidat demokrata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana