Tramp: Bajden napušta predsjedničku kandidaturu zbog debate

Tanjug
Tramp: Bajden napušta predsjedničku kandidaturu zbog debate

VAŠINGTON - Na društvenim mrežama pojavio se snimak republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa koji u privatnom razgovoru vođenom na golf terenu tvrdi da će njegov rival, demokratski kandidat Džo Bajden napustiti predsjedničku trku zbog lošeg nastupa u prošlonedjeljnoj debati.

Na snimku koji je objavljen na sajtu “Trut Soušal” Tramp opisuje potpredsjednicu Amerike Kamalu Haris kao “lošu”.

-On (Bajden) je samo dao otkaz. Napušta (predsjedničku) trku, a to znači da imamo Kamalu (Haris). Mislim da će ona biti bolja. Ona je tako patetična, tako je j*** loša - rekao je Tramp iz kola za golf u snimku, prenosi Skaj njuz.

Prema odvojenim anketama koje su sproveli Njujork Tajms i Volstrit Džornal, Tramp ima više šansi za pobjedu nego Bajden.

Na osnovu ankete Njujork Tajmsa, sprovedene među registrovanim biračima za koje se smatra da će izaći na izbore 5. novembra, za Trampa bi glasalo 49 odsto birača, a za Bajdena 43 odsto.

Bajden bi zvanično trebalo da bude nominovan u avgustu, a jedini način na koji bi mogao da bude smijenjen je da sam podnese ostavku, što je on negirao da će uraditi.

S druge strane savjetnici Trampa navodno se nadaju da će aktuelni predsjednik i demokratski kandidat Džo Bajden ostati u trci, ali razmatraju i alternativne scenarije.

-Tramp i članovi njegovog tima nadaju se da će predsjednik Bajden ostati u trci - tvrde četiri osobe koje su upoznate sa privatnim razgovorima, vjerujući da može da ga pobijedie čak i  pored presude za krivično djelo i druge optužbe, piše Vašington post.

List dodaje da su članovi Trampovog tima ipak počeli i da se pripremaju za različite mogućnosti i smatraju da bi bilo teže pobijediti drugog demokratu koji nije Bajden ili Haris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana