Tramp: Ako postanem predsjednik, saznaćete istinu!

GS
Tramp: Ako postanem predsjednik, saznaćete istinu!

Kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp izjavio da je spreman da skine tajnost sa materijala istrage o pokušaju ubistva, ako pobijedi na predsjedničkim izborima.

"Mnogi detalji o atentatu su već poznati istražiteljima, ali neki od tih detalja nisu dobri", kazao je Tramp za Foks njuz, upitavši kako je osoba koja ga je upucala mogla da dospe na krov i zašto nije prijavljena nadležnim službama.

Naime, voditelj Foks njuza upitao je Trampa da li bi, ako bude ponovo izabran, mogao da skine tajnost sa istrage o atentatu, na šta je on odgovorio "naravno, jer tu nema šta da se krije".

Tramp je govorio i o svom razgovoru sa Džozefom Bajdenom nakon atentata, napomenuvši da mu je američki predsjednik rekao da je "imao sreće što je okrenuo glavu udesno" i dodao da je protiv Bajdena izvršen državni udar.

On se osvrnuo i na svog potpredsjedničkog kandidata, ukazavši da je izabrao senatora Džej Di Vensa zbog "dobre hemije" između njih.

"Među nama je uvijek bila dobra hemija. U početku Džej Di nije bio za mene, ali nije me ni poznavao. A onda, kada smo se upoznali, svidio sam mu se, vjerovatno više nego iko drugi. Između nas se automatski dogodila hemija", naveo je Tramp.

Tramp je ranije rekao u intervjuu za "Njujork post" da je Bajden bio "veoma ljubazan" prema njemu tokom telefonskog razgovora nakon pokušaja ubistva, ali nije otkrio detalje razgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana