Tragedija u poznatom grčkom ljetovalištu: Mladić poginuo u luna parku

Telegraf
Foto: Printskrin

Mladić (19) poginuo je nakon što je odletio sa jedne od sprava u luna parku u Pefkohoriju, a nakon što je pukla stolica na kojoj je sjedio sa bratom.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak uveče, a nesrećni mladić je podlegao povredama u bolnici.

Prema riječima brata, koji je bio sa njim na vrtešci kada je stolica pukla, sve se odigralo u sekundi.

"Sjeli smo u sedišta, a onda nam je vlasnik rekao da se pomjerimo. Prije nego što je vožnja počela, rekao je da će biti jako. Prvo je sve krenulo polako, a onda sve brže i brže. Osjetio sam kako nam sjedište klizi, rekao sam to bratu. Tada sam osjetio kako mi dio iza leđa otpušta", ispričao je brat poginulog mladića.

Potom je opisao dramatične scene koje su uslijedile.

"U sekundi sam pao na leđa i shvatio sam da moj brat nije kraj mene. Grčevito sam se držao za gvozdenu šipku, a moj brat je poletio sa sjedišta, nije odletio daleko, ali me je udario u glavu, ja sam se zadržao. Sve se to dogodilo naočigled našeg drugog brata i mame. Ovog operatera nigdje nije bilo, drugi ljudi su zaustavili spravu. Kada sam sišao, vidio sam da moj brat leži na zemlji", ispričao je mladić.

Posjetioci luna parka su ostali u šoku. Jedna žena je na društvenim mrežama postavila fotografije iz zabavnog parka nakon tragedije.

Na njima se vide rukavice koje su ostale nakon što je hitna pomoć prevezla mladića u bolnicu gdje je, nažalost, podlegao povredama.

Policija je uhapsila vlasnika luna parka, a u toku je istraga o nesreći.

Gradonačelnik je rekao da luna park postoji 20 godina i da ne zna ko je za njega nadležan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana