Tragedija u Engleskoj: Desetogodišnji dječak pokušao spasiti prijatelje pa poginuo (VIDEO)

GS
Foto: Agencije

LONDON- Desetogodišnji dječak je preminuo dok je pokušavao spasiti još tri prijatelja koji su propali kroz zaleđeno jezero Babs Mil.

Džek Džonson je, kako navodi njegova porodica, bez razmišljanja o vlastitoj sigurnosti skočio u ledeno jezero nakon što je čuo vrisak djece koja su upala u vodu, piše Miror.

Četvero djece kojima je utvrđen srčani zastoj, spasilačke službe su iz jezera izvukle. Djeca su prevezena u bolnicu. Ipak, kasnije je saopšteno da je uz Džonsona preminulo i dvoje djece koje pokušao spasiti, od 11 i osam godina starosti.

Treće dijete, od šest godina, je i dalje u kritičnom stanju. Narednik Ričard Haris, iz policije Vest Midlendsa, ispričao je kako je jedan policajac golim rukama probijao led kako bi spasio dječake. 

Drug dječaka Tomi Barnet (10) opisao je kako je došlo do tragedije. On je rekao da je jednom dječaku noga upala u led i da su drugi pojurili da mu pomognu, ali da su svi propali kroz zaleđeno jezero.

Podsjetimo, više djece je u nedjelju propalo kroz zaleđeno jezero u blizini Birmingema, u Engleskoj.

Vlasti navode da je do incidenta došlo kada su se djeca igrala na ledu u parku Babs Mil. U nedjelju naveče je Ričard Stanton, voditelj vatrogasne službe Vest Midlends, kazao da im je po dolasku rečeno kako se u jezeru nalazi do šest osoba.

Policijski timovi su sinoć nastavili pretraživati jezero u potrazi za drugim mogućim žrtvama. Ipak, Haris je rekao da nije prijavljen nestanak još nekog djeteta.

Hitne službe su navele kako su pozvane na mjesto događaja u 14:30 sati u nedjelju i da je prvo vozilo stiglo u roku od sedam minuta nakon poziva, prenosi Dnevni avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana