Teški dani za demokrate u SAD

GS
Teški dani za demokrate u SAD

Džozef Bajden odbacuje mogućnost da se povuče iz kampanje za reizbor dok su demokrate zabrinute da li je aktuelni predsjednik SAD sposoban da se nadmeće sa Donaldom Trampom. U stranci većaju ko bi mogao da uskoči kao zamjena.

Ankete nisu naklonjene Kamali Haris, ali jesu Mišel Obami. Stranački model nominacije komplikuje izbor drugog kandidata i Bajdenov "dobrovoljni" odlazak u političku penziju bi olakšao čitav proces. Vremena za razmišljanje je malo, do sredine avgusta, kada se održava Nacionalna demokratska konvencija na kojoj će demokrate morati da izaberu svog predstavnika u trci za američkog predsjednika.

Američki profesor i autor knjige "Predsjedničke debate: Rizik u kampanji" Alan Šreder rekao je u analizi za RTS da su rijetki primjeri u kojima je šteta američkih predsjedničkih kandidata u debatama nepopravljiva.

Poslije rasprave između Džozefa Bajdena i Donalda Trampa, komotno bi mogao da uvrsti i slučaj aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Država. Demokrate su svakako zabrinute i pitaju se da li je Bajden mentalno i fizički spreman da se nadmeće sa Trampom.

Ankete: Mišel Obama jedina može protiv Trampa

Sve više imena iz redova demokrata testira se u anketama kao moguća alternativa Bajdenu. Pomalo iznenađujuće je da od svih najbolje stoji Mišel Obama, američka advokatica i supruga Baraka Obame, bivšeg predsjednika SAD.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana