Telegraf: Britanska vlada prekinula veze sa Grinpisom nakon protesta

Tanjug
Telegraf: Britanska vlada prekinula veze sa Grinpisom nakon protesta

LONDON -Vlada Velike Britanije zabranila je svojim odjeljenjima da sarađuju sa Grinpisom nakon protestnog skupa njenih pristalica na krovu kuće premijera Rišija Sunaka.

- Dauning strit je naredio  potpunu zabranu interakcije između vladinih resora i Grinpisa usljed porasta tenzija sa ovom dobrotvornom organizacijom nakon protesta ispred kuće Riši Sunaka - objavio je Telegraf.

Portparol premijera rekao je da toj "grupi za pritisak" ne bi trebalo dati „mjesto za stolom“ u razgovorima u Vajtholu nakon prošlonedjeljne akcije.

Raskid odnosa sa organizacijom ranije je najavilo Ministarstvo životne sredine, hrane i ruralnih pitanja Velike Britanije.

Prošle nedjelje ekološki aktivisti su se popeli na krov Sunakove vile i prekrili zgradu crnom tkaninom u znak protesta protiv razvoja novih naftnih i gasnih polja.

Na krovu su proveli više od tri sata. Policija je privela pet osoba, ali ih je kasnije pustila uz kauciju.

Britanske vlasti su ranije najavile namjeru da izdaju više od stotinu novih dozvola za proizvodnju nafte i gasa u Sjevernom moru u okviru plana za postizanje energetske nezavisnosti, što je izazvalo kritike mnogih ekoloških i ekoloških organizacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana