Tehnološki kvar napravio haos na aerodromima širom svijeta

Telegraf
Foto: Ilustracija

BERLIN- Brojne kompanije, banke, avio-kompanije, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete, isključene su sa mreže zbog navodnog značajnog prekida rada kompanije Majkrosoft.

Ovo je izazvalo brojne probleme, koji se trenutno najviše primjećuju na aerodromima gdje se stvaraju ogromne gužve.

Na erodromu Goa nalazi se kolona putnika, koji sa koferima čekaju na svoj let. Video koji je podijelila novinska agencija PTI prikazuje putnike zaglavljene na aerodromu nakon tehničkog kvara sa sistemom za prijavu.

Prestanak rada Majkrosoftovog ažuriranja uticao je i na letove berlinskog aerodroma, koji su obustavljeni zbog 'tehničkog problema', prenosi AFP.

Takođe, prijavljen je manji uticaj prekida rada za terminale 2 i terminale 3 aerodroma IGI u Delhu. Prema riječima zvaničnika aerodroma, ručne karte za ukrcavanje daju avio-kompanije.

Svi španski aerodromi su pogođeni havarijom, prenosi AFP, pozivajući se na jednog operatera.

Japanski aerodrom Narita istakao je da avio kompanije kao što su Jetstar, Jeju Air, Kantas, HK Ekpres i Spring Japan imaju problema sa svojim sistemima, takođe.

Majkrosoft 365 je objavio na mreži "X" da kompanija 'radi na preusmjeravanju pogođenog saobraćaja na alternativne sisteme kako bi ublažila uticaj na efikasniji način. Ipak, kompanija nije otkrila uzrok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana