Teheran odbacio umiješanost u pokušaju ubistva Trampa

SRNA
Teheran odbacio umiješanost u pokušaju ubistva Trampa

TEHERAN - Iran je odbacio izvještaje da je planirao pokušaj ubistva republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, ali insistira da će on i dalje morati da odgovara za likvidaciju jednog od najvišerangiranih generala Teherana.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Si-En-En je juče objavio da su SAD dobile informacije o navodnoj zavjeri Teherana da ubije Trampa, što je navelo Tajnu službu da pojača bezbjednost oko bivšeg predsjednika.

"Navodi Si-En-En-a da Teheran planira napad na Trampa imaju zlonamjerne političke motive i ciljeve", saopšteno je iranskog Ministarstva spoljnih poslova.

Portparol Ministarstva Naser Kanani rekao je da Teheran ni na koji način nije umiješan u nedavni oružani napad na Trampa, niti planira takvu akciju.

"Takve optužbe imaju zlonamjerni politički motiv i ciljeve", istakao je on.

Kanani je istovremeno naglasio da je Iran "odlučan da pokrene sudski postupak protiv Trampa zbog njegove direktne uloge u ubistvu generala Kasema Sulejmanija" 2020. godine. Sulejmani je bio komandant snaga "Kuds", odjeljenja elitne Revolucionarne garde Irana, odgovoran za izvođenje tajnih operacija, podsjeća "Raša tudej".

Dok je bio na funkciji, Tramp je insistirao na tome da je naredio da se Sulejmani ubije jer je "planirao neposredne i zlokobne napade na američke diplomate i vojno osoblje". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana