Teheran ne planira da šalje ambasadora u Štokholm

Srna
Teheran ne planira da šalje ambasadora u Štokholm

TEHERAN - Iran ne planira da uskoro pošalje novog ambasadora u Švedsku zbog nedavnog incidenta sa paljenjem Kurana u Štokholmu, javili su danas iranski mediji, pozivajući se na izvor iz Ministarstva spoljnih poslova.

”Uprkos tome što su okončane administrativne procedure za slanje novog ambasadora u Švedsku, iransko Ministarstvo spoljnih poslova ne namjerava da to učini zbog skrnavljenja Kurana u Stokholmu”, izjavio je izvor, prenosi iranska novinska agencija Tasnim.

Iračanin Salvan Momika, koji je u Švedsku izbjegao prije nekoliko godina, zgazio je Kuran prije nego što je spalio nekoliko stranica ispred najveće džamije u Stokholmu, uz jake mjere policijskog obezbjeđenja.

Policija Stokholma dala mu je dozvolu za protest u skladu sa zaštitama slobode govora, ali je kasnije saopšteno da je pokrenuta istraga protiv lica zbog “agitovanja”.

Ovaj postupak osudili su Alžir, Avganistan, Egipat, Indonezija, Liban, Rusija, Sirija, Turska, Uzbekistan, generalni sekretar Arapske lige Ahmed Abdul Gejt i Savjet za saradnju u zalivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana