Svjetski mediji prenijeli vijest o pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu

Tanjug
Foto: Printskrin

BEOGRAD - Gotovo svi veliki svjetski mediji prenijeli su danas vijest da je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubijeno osam učenika i čuvar škole, a ranjeno šest učenika i nastavnica.

Rojters prenosi izjavu oca jedne od učenica, koji je rekao da je ona uspjela da pobjegne iz učionice kada je pucnjava počela i navodi da je policija saopštila da je učenik sedmog razreda koji je pucao uhapšen. 

Britanska agencija navodi da su masovne pucnjave u Srbiji rijetke i da su zakoni o oružju veoma strogi.  

I AP je prenio vijest o pucnjavi u beogradskoj osnovnoj školi, navodeći da je policija identifikovala napadača kao K. K, koji je pucao iz očevog pištolja 

Američka agencija je prenijela izjavu učenice, koju je identifikovala kao E.M, koja je opisala osumnjičenog ka "mirnom dječaku", koji je "lijepo izgledao".

I AP navodi da su, za razliku od SAD, masovne pucnjave u Srbiji  i u regionu Balkana rijetke.

Ruska agencija TASS takođe je prenijela vijest o pucnjavi, navodeći, pozivajući se na beogradske medije, da je možda učenik sedmog razreda koji je pucao bio pod uticajem narkotika.      

Vijest o pucnjavi u Osnovnoj školi  "Vladislav Ribnikar" u Beogradu prenijeli su i Blumberg,  CNN i "Njujork tajms".              

I italijanska agencija Ansa javila je da je učenik u Beogradu jutros ispalio nekoliko hitaca u svojoj osnovnoj školi, usmrtivši osmoro drugova iz razreda i čuvara škole.

Skaj Njuz je prenio da je učenik sedmog razreda upotrijebio očev pištolj u pucnjavi na svoje drugove u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", navodeći da su prestravljeni roditelji došli u školu pokušavajući da pronađu svoju djecu.  

Prenio je i izjavu učenice iz razreda u koji ide osumnjičeni napadač i kazala da je on povučen dječak, da je lijepo izgledao, imao dobre ocjene, ali da nisu znali puno o njemu.

"Nije bio tako otvoren prema svima. Definitivno nisam očekivala da će se ovo dogoditi", istakla je ona.

BiBiSi je iz minuta u minut javljao o pucnjavi koja se jutros dogodila Njemački mediji su, takođe, prenijeli vijest o ubistvu osmoro djece i čuvara škole.

 

Dojče vele je naveo da policijske snage intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do  tragedije.

"Krvoproliće u Beogradu: u školi u glavnom gradu Srbije dječak od 14 godina pucao je jutros iz vatrenog oružja", javio je list "Bild". 

Vijest su prenijeli i njemački list "Rajnfalc", kao i "Štutgarter nahrihten".

FAZ je javio da je da je učenik sedmog razreda vjerovatno dobio pištolj od svog oca, da je motiv nepoznat, kao i da su ga drugovi iz razreda opisali kao uzornog đaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana