Švedski navijači neće nositi odjeću u nacionalnim bojama na putovanjima

Tanjug
Švedski navijači neće nositi odjeću u nacionalnim bojama na putovanjima

STOKHOLM - Navijačima švedskih fudbalskih klubova biće savjetovano da ne nose odjeću u nacionalnim bojama kada putuju u inostranstvo na utakmice, najavio je šef obezbjeđenja Fudbalskog saveza Švedske Martin Fredman, prenosi AP.

Dvojica navijača Švedske ubijena su preksinoć u Briselu uoči meča protiv Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.Teroristička Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

AP podsjeća da je najmanje jedan ubijeni navijač nosio dres reprezentacije Švedske.

Dvojica navijača izašla su iz taksija u blizini stadiona Kralj Boduen na kome se igrala utakmica, zatim su pobjegli u zgradu prije nego što ih je ubio napadač porijeklom iz Tunisa. 

Utakmica između Belgije i Švedske prekinuta je nakon toga poslije prvog poluvremena pri rezultatu 1:1. 

Švedski reprezentativci su se vratili u svoje klubove iz Brisela. Martin Fredman je rekao da će navijačima koji budu putovali u inostranstvo biti savjetovano da ne nose odeću u bojama švedske zastave.

-Ovo je slučaj da je počinilac ciljao švedske državljane pa bi bilo za osudu ne preporučiti da bi trebalo da izbjegavamo odjeću u švedskim bojama kada idemo na ovakvu vrstu putovanja - istakao je Fredman i dodao da nije dobio takav savjet od belgijskih vlasti prije utakmice u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana