Supruga španskog premijera pred sudom u slučaju korupcije

Tanjug
Supruga španskog premijera pred sudom u slučaju korupcije

MADRID - Supruga španskog premijera Pedra Sančeza, Begonja Gomez, danas je izašla pred madridski sud kako bi svjedočila u slučaju koji se vodi protiv nje zbog navodne korupcije i trgovine uticajem.

Današnje saslušanje je dio preliminarne istrage o tome da li je Gomez koristila svoj položaj kao supruge premijera da utiče na svoje poslovanje, saopštio je sud pre saslušanja.

Nakon manje od 45 minuta od početka saslušanja, sudija Huan Karlos Peinado je odbacio izjavu i zakazao novo ročište za 19. jul, na kojem će Gomez svjedočiti ponovo, prenosi Pais.

Španski sud u aprilu je pokrenuo preliminarnu istragu o tome da li je Gomez počinila krivično djelo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije iznio više detalja pošto je slučaj zapečaćen i preliminaran, samo je naveo da je uslijedio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije “Čiste ruke”, čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom, prenio je Rojters.

Grupa je navela da je Gomez iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbijedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Nakon što su prvi put objavljene optužbe, Sančez je razmatrao da podnese ostavku na svoju funkciju, ali je posle nekoliko dana saopštio da će zadržati svoju funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana