Suprug kopilotkinje palog aviona poginuo u avio-nesreći 2006.

Tanjug
Suprug kopilotkinje palog aviona poginuo u avio-nesreći 2006.

KATMANDU - Kopilotkinja srušenog nepalskog aviona, Andžu Kativada, izgubila je supruga takođe u avionskoj nesreći koja se dogodila 2006. godine, prenosi BiBiSi.

Ona je bila kopilot u avionu "Jeti erlajnsa" tipa ATR-72 koji se srušio u nedelju kod grada Pokara u Nepalu, nekoliko minuta prije sletanja.

Vjeruje se da su u ovoj nesreći poginuli svi od 72 putnika i članova posade, nakon što je 70 tijela pronađeno, a spasioci tragaju za još dve osobe koje se vode kao nestale. 

Njen suprug Dipak Pokrel je takođe poginuo kao kopilot aviona "Jeti erlajnsa" 2006. godine, a upravo se zbog njega i ona odlučila za karijeru u avijaciji, navodi BiBiSi.

"Bila je odlučna žena koja se borila za svoje snove, kao i za ispunjenje snova svog supruga", rekao je jedan od članova njene porodice.

Dipak je bio u kokpitu malog aviona koji je letio za grad Jumlu na zapadu Nepala, kada se srušio i izgorio u junu 2006. godine, a tada je poginulo devet putnika u letjelici. 

Još nije poznato šta je izazvalo nedeljnu avionsku nesreću u Nepalu, najtežu za poslednjih 30 godina, koja  je pokrenula rasprave o bezbjednosti aviosaobraćaja u zemlji, jer su stotine ljudi poginule u proteklim decenijama. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana