Sukob demonstranata i policije na protestu u Tel Avivu (VIDEO)

Agencije
Sukob demonstranata i policije na protestu u Tel Avivu (VIDEO)

Tel Aviv - Na protestu u Tel Avivu došlo je do sukoba policije i demonstranata, na koje su pripadnici snaga bezbjednosti bacili šok bombe.

Demonstranti, koji su se okupili tražeći od izraelske vlade da postigne dogovor o taocima sa Hamasom, blokirali su autoput Ajalon, nakon čega je izbio sukob sa policijom.

Poslanica izraelskih laburista Nama Lazimi je povrijeđena šok bombom, a izraelski mediji navode da je uhapšeno najmanje 20 demonstranata.

Kako navodi Tajms of Izrael, demonstranti uzvikuju ''Bibi ubija taoce'', misleći na premijera Benjamina Netanjahua.

Mediji su prenijeli da se desetine hiljada ljudi okupilo na ulicama Tel Aviva, a da je ovo vjerovatno najveći protest u Izraelu do sada.

Protest se održava nakon što je izraelska vojska locirala tijela šest taoca u Pojasu Gaze u subotu uveče.

Istovremeno, porodice sedam američkih taoca koji se i dalje nalaze u enklavi, u saopštenju su zahtijevale od premijera Benjamina Netanjahua da sklopi dogovor o povratku taoca i primirju.

Oni su upozorili da su životi taoca ugroženi i podsjetili da su u nekoliko navrata upozorili na mogućnost ovakvog ishoda.

IDF je takođe pronašla tijelo američkog taoca Herša Goldberga Polina, a američki predsjednik Džo Bajden razgovarao sa je njegovim roditeljima kako bi ''izrazio saučešće zbog ubistva njihovog sina od strane Hamasa”, piše Tajms of Izrael.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana