Sudski postupak za pranje novca protiv bivšeg predsjednika Paname

Tanjug
Sudski postupak za pranje novca protiv bivšeg predsjednika Paname

PANAMA SITI - Panamski sud pozvao je bivšeg predsjednika Rikarda Martinelija da se izjasni povodom optužbi za pranje novca, saopštili su u petak istražitelji.

Optuženi Martineli, koji je bio na funkciji od 2009. do 2014. godine sumnjiči se za pranja novca kroz kupovinu medija novcem iz javnih izvora.

Pored njega još skoro 20 ljudi je obuhvaćeno optužbama u vezi sa ovim slučajem poznatim i kao “Novi biznis”, prenosi Rojters.

Panamsko pravosuđe je saopštilo ranije da je ustanovljeno da su sredstva korišćena pri kupovini medija bila nelegalnog porijekla.

Ovo je drugi proces protiv Martinelija, a u ovom slučaju će se suditi i njegovim sinovima Luisu i Rikardu protiv kojih je takođe podignuta optužnica zbog umiješanosti u kriminalne radnje i pranje više miliona dolara mita dobijenog od brazilske građevinske kompanije Odebreht.

Dvojica sinova trenutno izdržavaju zatvorske kazne u Sjedinjenim Državama, a Martineli, koji tvrdi da je nevin i da je žrtva političke zajvere potvrdio je da namjerava da se kandiduje na predsjedničkim izborima 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana