Sud u Trentu suspendovao nalog za ubijanje medvjeda koji je usmrtio mladića

Tanjug
Sud u Trentu suspendovao nalog za ubijanje medvjeda koji je usmrtio mladića

RIM - Lokalni administrativni sud u severnoj italijanskoj pokrajini Trentino suspendovao je nalog za ubistvo 17-godišnje ženke medvjeda koja je napala i ubila mladića koji je džogirao u šumi u blizini alpskog grada Kaldesa prošle nedjelje, saopštila je danas Liga protiv vivisekcije (LAV) na društvenim mrežama.

Sud je prihvatio žalbu LAV-a na naredbu koje je izdao guverner provincije Trento Mauricio Fugati za eliminaciju j označenog kao Jj4, koji je ubio 26-godišnjeg Andreu Papija na planini Peler, prenosi agencija Ansa.

Ovo je drugi put da je sud poništio nalog da Jj4 bude usmrćena.

Prva presuda datira iz 2020. godine, nakon što je medvjedica napala i povrijedila dvojicu planinara, oca i sina, na planini Peler.

Iste godine, Državni savjet, drugostepeni administrativni sud Italije, navodno je poništio posebnu naredbu gradonačelnika Trenta o hvatanju medvjeda.

Pokrajinska vlada Trenta je u četvrtak saopštila da je drugi medvjed, 18-godišnja ženka označena kao Mj5, takođe usmrćena nakon što je 5. marta napao 39-godišnjeg planinara u šumi Rabi Vali, nekoliko kilometara od planine Peler.

 Fugati je tada rekao da je Agencija za zaštitu životne sredine ISPRA dala je pozitivno mišljenje o eliminaciji Mj5 kao i Jj4.

  Slučaj smrtonosnog napada medvjeda dospio je na naslovne strane u Italiji i širom svijeta.

Papi je bio prvi Italijan koga je ubio medvjed u novije vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana