Sud u Dubaiju optužio Irkinju za pokušaj samoubistva

Tanjug
Foto: Idependent.ie

LONDON - Slučaj Irkinje Tori Taui (28) koju je sud u Dubaiu optužio za pokušaj samoubistva dospio je pred irski parlament, a liderka partije Šin Fein zatražila je od irske vlade da interveniše.

Taui, koja je radila kao član letačkog osoblja u avio kompaniji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navela je da je pokušala da se ubije nakon što je napadnuta i zadobila modrice i druge povrede, prenio je danas Skaj Njuz.

Ona je nakon toga odvedena u policijsku stanicu gdje joj je rečeno da je optužena za pokušaj samoubistva i konzumiranje alkohola.

Pasoš joj je blokiran i ona ne može da se vrati u Irsku.

Liderka Šin Feina, Meri Lu Mekdonald, rekla je danas u irskom parlamentu da se Tori nalazi pod ogromnim stresom i da želi da se vrati kući.

Mekdonald je pozvala irskog premijera Sajmona Harisa da hitno interveniše i obezbedi njen povratak u Irsku.

Premijer Haris je kazao da nije u potpunosti upoznat sa slučajem, ali da će rado u saradnji sa Mekdonaldovom i ostalim kolegama intervenisati kako bi vidjeli kako da pomognu irskoj državljanki koja se, po svemu sudeći, našla u užasnim okolnostima.

Tori Taui se trenutno nalazi u iznajmljenom stanu gdje očekuje da se pojavi pred sudom u Dubaiju 18. jula, a upozorena je da bi mogla dobiti  i zatvorsku kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana