Sud odbacio Trampov zahtjev za odlaganje suđenja po optužbi za prevaru

Tanjug
Sud odbacio Trampov zahtjev za odlaganje suđenja po optužbi za prevaru

NjUJORK - Apelacioni sud u Njujorku odbacio je zahtjev bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa za odlaganje suđenja po optužnici u kojoj se navodi da je davao lažne informacije o vrijednosti svoje imovine.

Ukinut je i nalog jednog od sudija Dejvida Fridmana, donijet 14. septembra, da se ne proglašava početak ročišta, dok se razmatrao zahtjev za odlaganjem koji je podnio bivši predsjednik, prenosi Glas Amerike.

Početak tog suđenja zakazan je za 2. oktobar. Sudsko vijeće je odluku donijelo dva dana pošto je sudija Artur Engoron predočio da su Tramp i njegova porodična firma navodno precjenjivali vrijednost imovine, u namjeri da im budu odobreni bolji uslovi za kreditiranje i osiguranje.

Bivši predsjednik, njegovi sinovi, organizacija i drugi entiteti se od septembra 2022. godine nalaze na optužnici državne tužiteljke Letiše Džejms.

U međuvremenu, Trampov avokat Stiven Sedou saopštio je da njegov klijent neće tražiti da slučaj u vezi sa navodnim miješanjem u izbore koji se vodi protiv njega u saveznoj državi Atlanti bude prebačen na federalni sud. Zadržavanje slučaja pred sudom u Atlanti znači da će svako ročište biti emitovano na televiziji, piše Njujork tajms.

-Ova odluka je zasnovana na dobro utemeljenom uvjerenju da ovaj časni sud namjerava da u potpunosti zaštiti ustavno pravo gospodina Trampa na pravično suđenje - naveo je Sedou. (Kraj)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana