Sud naredio prebacivanje Fricla sa psihijatrije u zatvor

Srna
Foto: Klajne Cajtung

BEČ - Sud u Austriji naredio je prebacivanje osuđenog pedofila i silovatelja Jozefa Fricla u regularan zatvor iz zatvorske psihijatrijske jedinice, rekao je njegov advokat novinarima.

Fricl, koji je u međuvremenu promijenio ime, silovao je svoju ćerku dok ju je držao u zatočeništvu 24 godine. On je otac njeno sedmoro djece.

Prema pojedinim izvještajima, Fricl (88) ima demenciju.

Fricl, koji je osuđen na doživotnu robiju 2009. godine, stekao je pravo na uslovno puštanje 2023. godine nakon što je odslužio 15 godina kazne.

NJegov advokat rekao je ranije da Fricl više ne predstavlja opasnost i da ga treba prebaciti u starački dom.

Fricl je osuđen na doživotnu robiju 2009. godine, nakon što je usljed nemara ubio jedno od svoje djece. Osuđen je i za silovanje, incest i porobljavanje svoje kćerke.

On je svoju kćerku Elizabet namamio u podrum porodične kuće u Amštetenu 1984. godine, kada je ona imala 18 godina, i svima rekao, uključujući svoju suprugu, da je ona pobjegla od kuće.

Fricl je seksualno zlostavljao kćerku od njene 11. godine. Ona je u tom podrumu provela 24 godine, rodila sedmoro djece, a cijeli slučaj je izašao na vidjelo kada se jedno dijete razboljelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana