Stotine morskih lavova nastanilo plažu u Kaliforniji

Tanjug
Foto: NBC Njuz

VAŠINGTON - Stotine morskih lavova nastanili su kalifornijsku plažu San Karlos u Montereju, zbog čega su lokalni zvaničnici zatvorili to područje za ljude.

Postavljena je traka s upozorenjem, ali ljudi se i dalje okupljaju, fotografirajući morske lavove dok se odmaraju i igraju na pjesku i u vodi, prenosi Rojters.

Morski lavovi često mogu da se vide na nekim plažama duž obale Kalifornije, a lokalci kažu da nikada nisu videli toliko veliki broj morskih lavova na jednoj plaži.

Marinski biolog iz Nacionalnog morskog rezervata Monterej Bej, Lisa Utal, rekla je da nije jasno zašto su morski lavovi odabrali baš tu plažu, ali da ih možda privlači raznolikost u snabdevanju hranom.

Gotovo svi na plaži su mužjaci, rekla je.

„Nevjerovatno su pokretni. Obično jure za hranom, a Nacionalni morski rezervat Monterej Bej je tako bogat. Očekuje se da će ostati na ovoj plaži tri do četiri nedelje“, rekla je ona.

Volonterka rezervata Mardž Brigadir kaže da su morski lavovi zaštićeni zakonom i da je ljudima zabranjeno da im se približavaju ili da ih tjeraju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana