Stiven Sigal pozvao na ujedinjenje protiv „zla zapadnog svijeta“

Tanjug
Foto: Rg.ru

MOSKVA - Specijalni predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za humanitarne odnose, američki glumac Stiven Sigal pozvao je danas svijet da se ujedini protiv „zla zapadnog svijeta“ i da se „bori za istinu i pravdu“.

Sigal je na ceremoniji dodjele državnih nagrada u Katarininskoj sali Kremlja, nakon što mu je uručen Orden prijateljstva, rekao da je „rat u koji smo sada umješani“ započeo i finansirao Zapad. 

Naglasio je da je to „rat dobra i zla“ i da svi regioni, sve zemlje i svi narodi moraju da se ujedine umjesto da budu kontrolisani „medijskim lažima“.

„Cio svijet je opasno blizu Trećeg svjetskog rata. Suočavamo se sa istim čudovištem koje pokušava da proždre, osvoji i preuzme kontrolu nad cijelim svijetom kroz laži, dezinformacije i manipulacije“, dodao je on.

Ocijenio je da je potreban „doprinos obrazovanju onih koji ne vide šta se zaista dešava“, prenose RIA Novosti. 

„Budimo obrazovani ljudi koji razumiju šta je propaganda, a šta je istina. Pozivam sve koji to razumieju da se udruže u borbi za istinu i pravdu“, poručio je.

Sigal je takođe primjetio da je prije početka rata u Ukrajini u različitim zemljama došlo do raznih nemira, koji su, kako je naveo, „otrov“ za cio svijet. 

Sigal je takođe istakao da je većina okupljenih u Katarininskoj sali Kremlja „dala ogroman doprinos odbrani otadžbine, a posebno ruski predsjednik Vladimir Putin“.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana