Upozorenje na vremenske nepogode na sjeveru Grčke

Tanjug
Upozorenje na vremenske nepogode na sjeveru Grčke

SOLUN -  Građanima i turistima u Solunu, Larisi i drugim oblastima sjeverne Grčke stiglo je upozorenje u vidu SMS poruke za hitne slučajeve zbog nevremena koje se očekuje u toku dana.

U poruci je navedeno da se vremenske neprilike, poput grada i grmljavine, očekuju od ranih jutarnjih sati do podneva, prenosi Katimerini.

-Izbjegavati prelaženje bujica i potoka, pješice ili vozilom, tokom nevremena i padavina, rad i aktivnosti na otvorenom. Trebalo bi izbjegavati prolazak ispod velikog drveća i postavljenih znakova. Ne držati uključene električne uređaje ili telefon, jer grom može proći kroz žice. Izbjegavati dodirivanje vodovodnih cijevi (kuhinja, kupatilo), jer su oni provodnici struje  - navodi se u upozorenju.

Dodaje se i da je savjet, ako se neko nađe na otvorenom tokom nevremena, da se ne približava metalnim predmetima, kao što su automobili, bicikli ili oprema za kampovanje, kao i da ako je neko u moru, trebalo bi odmah da izađe.       

Nevrijeme se očekuje i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, centralnoj i istočnoj Stereji (uključujući Atiku), istočnom Peloponezu i na Eviji.

Kako ERT prenosi, u centralnim, istočnim i sjevernim predelima predviđaju se kiše i oluje, a od večeri se očekuje postepeno slabljenje.

Očekuje se da će temperature pasti na 28 stepeni, dok će na Kritu temperature dostići 31 stepen.

U Solunu se očekuje prolazna oblačnost sa kišom i mjestimično jakim nevremenom, a temperature će se kretati od 20 do 28 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana